Vi har en kompanjon i kardinal Marx

Vi har en kompanjon i kardinal Marx -ordförande i tyska  biskopskonferensen – som också vill att  inte bara kyrkan utan hela samhället ska göra mer än att säga förlåt……..

”He said society must create structures to respect their rights, like civil unions, and the church should ”not to be against them.”

”Marx, who is president of the German bishops’ conference and a member of the pope’s advisory council of nine cardinals, called on not just the church to apologize to gays and lesbians, but society as a whole, which he said was implicated in this ”terrible scandal.”

http://ncronline.org/news/vatican/cardinal-marx-society-must-create-structures-respect-gay-rights

// Irène

PS  Kyrkan är en oerhörd viktig normskapande aktör i samhället…….Svenska kyrkan och svenska samhället en förebild.

Nedanstående bild får stå för katolska kyrkan !


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vi har en kompanjon i kardinal Marx

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    mycket intressant! Om kyrkan accepterar civilt partnerskap, vilket jag tycker den borde, så uppstår frågan vad äktenskapet lägger till – utöver en traditionell ceremoni?

    Gert

  2. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    Kardinal Marx och påvens uttalanden får mig att tänka på följande formulering i vårt manifest:

    ”All kärlek mellan människor som bygger på ansvarstagande, omsorg och trohet är vacker i Guds och kyrkans ögon och är en välsignelse. Homosexuell kärlek är lika vacker och eftersträvansvärd som heterosexuell kärlek.”

    Jag vill minnas att manifestet ställde till en väldig uppståndelse på Stckholms katolska stifts hemsida där biskop Anders Arborelius uppmanade oss att återvända till kyrkans tro. Det kan inte hjälpas att jag undrar om Arborelius anser att även påven och kardinal Marx bör återvända till kyrkans tro?

    Gert

  3. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    ”Det kan inte hjälpas att jag undrar om Arborelius anser att även påven och kardinal Marx bör återvända till kyrkans tro?”

    Jag trycker på GILLA-knappen som man gör på Facebook !

    Jag tycker kardinal Marx är cool bla för att han också vågat sätta ned foten mot värsta sortens Vatikanpotentat kardinal Müller när det gäller frågan om biskopskonferensers auktoritet gentemot Troskongregationens – läs Müllers – auktoritet.

    http://www.ncregister.com/daily-news/cardinal-mueller-to-cardinal-marx-bishops-conferences-are-not-the-magisteri.

    Någon jag också gillar och som också känns som en kompanjon är Klaus Mertes SJ

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=19293

    http://ncronline.org/blogs/ncr-today/whistleblower-catholics-must-work-together-change-churchs-mindset-homosexuality

    Vilken skillnad mellan honom och hans fega ordensbroder Ulf Jonsson SJ som hånade oss i Signum

    http://www.signum.se/archive/read.php?id=3975

    // Irène

    PS Alltså om det är något som omgående ska förpassas till kyrkans SKRÄPKAMMARE så är det TYP Troskongregationen med TYP kardinal Müller som kan få sitta där med munkavle på tills han lugnat ned sig och därefter TYP skickas med enkel biljett tillbaka till Regensburg……

  4. ”Katolsk vision, som förstår sig som en del av det som på andra håll kallas Kirche von unten, och prästbrödraskapet Sankt Pius X – ofta kallat SSPX – utgör exempel på varsin ytterflank i denna dragkamp. I Sverige har båda dessa rörelser samlat ytterst få anhängare. Båda har dessutom från kyrkans ledning fått signaler om att man befinner sig i en kyrklig gråzon, i vissa avseenden snarare utanför än innanför den katolska gemenskapen.”

    Detta skriver Ulf Jonsson. Igår var 500 olika svenskar inne och kollade KV . Ibland är det över 1000 olika svenska ipnummer per dag. Det är fega typer som smygläser och inte vågar skriva eller stödja öppet reformer. Men som häckar nyfiket bakom skärm. Slutledning: det mullrar.

    Han borde skämmas Ulf Jonsson och han skapar ju – trots det intellektuellt fina- en fjantighet …i sin tidskrift. Och drar en egen kyrklig gråzon över samtliga som skriver där.

    Agneta

  5. Yaroslav skriver:

    Agneta, är ni så säkra på att så många av dessa hundratals besökanden som faktiskt håller med? Är det inte också en möjlighet att man ser den rådande attityden och snarare skakar stoftet från fötterna?

  6. Agneta Sofiadotter skriver:

    Yaroslav

    Självklart tror jag inte att alla håller med!

    Men de läser och de ökar i antal de som läser. Du får väl fråga dig själv varför. Att gå in och läsa och bara bli mer negativ är väl tämligen korkat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *