Kristus i centrum

Ekumeniskt möte när påven besöker lutherska församlingen i Rom

Bernd Hagenkord SJ – chef för Vatikanradions tyska redaktion – skriver mycket bra om påvens besök i Sverige -på Vatikanradion – under rubrik ”Kristus i centrum”

http://blog.radiovatikan.de/christus-in-der-mitte/

Signum översatt

”Det hela äger också rum mot bakgrund av reformationens 500-årsminne. Då är det så mycket viktigare att vi inte pekar finger åt varandra för att betona varför just vi egentligen har den bättre teologin eller något liknande. Vad det handlar om är Kristus och om vad vi tror på tillsammans.”

”Påven åker till Sverige för att betona det kristliga, det gemensamma, vägen och vittnesbördet.”
http://signum.se/kristus-i-centrum/

// Irène

PS Undrar om jesutipater Benrnt Hagenkord känner till hur hans kollegor i Sverige hittills tagit varje tillfälle i akt att påpeka att katolsk närvaro i Sverige är viktigare att betona än ”det kristliga” dvs Kristi närvaro i Sverige.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kristus i centrum

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,
    jag tycker din kritik av jesuiterna i Sverige, i denna fråga, gått över gränsen till det orättfärdiga och orimliga. Särskilt saklig är den inte heller. Så jag föreslår att du tänker efter en smula över vad du vill uppnå. Det finns ju inget som helst hopp om att vi nånsin skall kunna komma i dialog med de svenska jesuiterna om du fortsätter så här.

    Gert Gelotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *