Diakon Göran Fäldt fortsätter motarbeta påve Franciskus

Diakon Göran Fäldt i Sankt Franciskus katolska församling i Jönköping och ordförande i KUÄF (Katolska utskottet för äktenskap och familj) ger sken av att på Katolsk Horisont presentera Franciskus ”Amoris Laetitia” under familjeåret 2021-2022 https://www.youtube.com/watch?v=zkNi95J11Rc

I själva verket är diakon Göran Fäldts syfte – maj 2021 – att i förbigående och korta ordalag – för skams skull- nämna Franciskus apostoliska uppmaning Amoris Laetitia / Kärlekens glädje från 2016 – som Göran Fäldt inte gillar – för att därefter i lugn och ro kunna passa på att utnyttja tiden till att ingående istället lyfta fram och hylla Johannes Paulus II ”Brev till familjerna” som skrevs 1994.

Diakon Göran Fäldt har som vana att på Katolsk Horisont presentera sina åsikter genom att översätta texter från författare som har samma uppfattning om tingens katolska ordning som Göran Fäldt själv hyser och som ofta undergräver Franciskus budskap.

När det gäller Amoris Laetitia hittade Göran Fäldt 2019 en text att översätta som bla säger ”Amoris Laetitia inriktar sig på ett subjektivt sökande efter ett ouppnåeligt ideal och föreslår en utveckling i vilken de katolska paren åsidosätter Herrens förbud mot äktenskapsbrotten och bidrar till de centrifugala krafterna som utsätter Kyrkans auktoritet för påfrestningar. ” 

https://www.katolsk-horisont.net/bloggar/blogg-diakon-goran/varfor-maste-vi-fortfarande-ha-problem-med-amoris-laetitia

// Irène

PS Detta är inte första gången som ordföranden i Katolska Utskottet för Äktenskap och Familj / KUÄF diakon Göran Fäldt motarbetar Franciskus. http://www.katolskvision.se/blog/?p=26527

http://www.katolskvision.se/blog/?p=27387

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *