Vatikanens representant i FN ärkebiskop Silvano Tomasi snackar snömos

Ärkebiskop Silvano Tomasi

Vatikanens representant i FN Råd för  Mänskliga Rättigheter  i Genève, ärkebiskop Silvano Tomasi, säger i  en intervju idag till  CNA att ”den resolution som nyligen togs av  Rådet för Mänskliga Rättigheter i  Genève om ”sexuell läggning och könsindentitet”

” äventyrar Kyrkans frihet.”

“The resolution marks a change. It is seen as the beginning of a movement within the international community and the United Nations  to insert gay rights in the global human rights agenda,” said Archbishop Silvano Tomasi.

”Ärkebiskopen har noterat att resolutionen (om HBTQ folkets mänskliga rättigheter) är en början på en internationell norm som sakta men säkert håller på att bli accepterad. Men om denna norm blir etablerad vilka åtgärder kommer att tas utifrån  religiösa ledares yttrandefrihet.”

”Tomasi uttryckte genuin oro över att naturliga äktenskap och familjer kommer att degraderas socialt genom en  eventuell lagstiftning som jämställer homosexuella äktenskap med heterosexuella.”

“I think that violence against homosexual persons  is not acceptable and it should be rejected, even though this does not imply an endorsement of their behavior.”

Alltså Tomasi anser att man inte kan acceptera våld mot homosexuella utan det måste man ta avstånd ifrån, men att detta inte medför att man godkänner deras ”beteende. ”

Tomasi   uttrycker alltså en syn på homosexuellas sexuella behov som något underförstått  OACCEPTERAT BETEENDE  utan att inse att han just därigenom  SAMTIDIGT VIDMAKTHÅLLER  ACCEPTERAT VÅLD  mot homosexuella.

http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/

http://www.catholicnewsagency.com/news/vatican-official-says-un-gay-rights-agenda-endangers-churchs-freedom/

Läs resolutionen  som  ”oroar  Vatikanen för att den  för upp homosexuellas rättigheter på världssamfundets agenda och på så vis markerar en förändring.”

Inte  självklart  postivt och problemfritt  enligt katoliken   Silvano Tomasi – men som jag ofta sagt –  så sammanfaller inte alltid katolska och kristna värderingar.

http://www.ishr.ch/component/docman/doc_download/1193-human-rights-council-lgbt-resolution

// Irène

PS   Så pinsamt att som katolik se sig  representerad av ärkebiskop Tomasi och sånt snömos  som denne snackar.

Inget och ingen  kommer dock fortsättningsvis att hindra Vatikanen  att fortsätta UTNYTTJA sin  RÄTTIGHET att göra bort sig inför världen genom YTTRANDEN gjorda i FULL FRIHET  av dess taffliga representanter i FN – ärkebiskoparna Silvano Tomasi och Francis Chullikatt.         TYVÄRR !

Vatikanens FN observatör Francis Chullikatt lever upp till alla fördomar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vatikanens representant i FN ärkebiskop Silvano Tomasi snackar snömos

  1. Irene Nordgren skriver:

    Klickbar länk om

    ”Vatikanens FN observatör Francis Chullikatt lever upp till alla fördomar”

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=2049

    // Irène

  2. Gert Gelotte skriver:

    Irene,

    vad gäller homosexualitet har vatikanen förlorat spelet. Företrädare som Silvano Tomasi kan fortfarande ställa till en del elände, men på det stora hela tror jag de flesta struntar i vad han säger.
    I värsta fall, och det är väl fallet, bromsar han utvecklingen i länder med låg utbildningsnivå.

    Gert

  3. Irene Nordgren skriver:

    Gert

    Det är skandal att EMPATISTÖRDA typer som Silvano Tomasi och Francis Chullikatt tillåts HÄRJA FRITT på höga poster inom FN där de ”bromsar utvecklingen” för kvinnors och homosexuellas jämställdhet och likaberättigande.

    Något så OKRISTET som att tycka att det är problematiskt att en resolution som förbjuder våld och diskriminering av homosexuella röstas igenom i Rådet för Mänskliga Rättigheter (därför att en sådan resolution banar väg för ytterligare likaberättigande för homosexuella) var det länge sedan jag stött på inom katolska kyrkan.

    Och att ha mage att säga att ”resolutionen äventyrar kyrkans frihet” avslöjar hur omedvetna Vatikanmännen är om distinktionen KYRKA och Vatikanen.

    Det är – som du påpekar – ”vad gäller homosexualitet har Vatikanen förlorat spelet” dvs sin makt och TOLKNINGSFÖRETRÄDE.

    Men det tycks ju ironiskt nog vara förutsättningen för att Evangeliets krav på ALLA människors likaberättigande (dvs inklusive kvinnor och homosexuella) till slut ska kunna bana sig väg OCKSÅ in i katolska kyrkans innersta MÖRKA skrymslen och vrår…………

    // Irène

  4. efroh skriver:

    Var lugn, även Vatikanen kommer att implementera HBTQ folkets mänskliga rättigheter. Den månghövdade armén av präster och teokrater av alla slag har under 1685 år lärt sig hur man sköter sin fårskock för att säkra försörjningen för såväl den katolska som den protestantiska nomenklaturan. Med en viss fördröjning dock beroende på hur snabbt man inser vilka resurser som dväljs inom HBTQ.

    efroh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *