En seger för Filippinernas fattiga

Vänner,

Filippinernas högsta domstol har godkänt en lag om gratis preventivmedel och sexualundervisning i skolorna. Kyrkan har motsatt sig detta i en debatt som pågått under 13 år.

Filippinerna plågas av utbredd fattigdom och mycket höga födelsetal. Om något land behöver familjeplanering så är det Filippinerna – inte minst för barnens skull.

Att kyrkan i praktiken föredrar armod framför realistisk familjeplanering är för mig en gåta. Förklaringen kan vara makt men också en total blindhet för levnadsvillkoren utanför biskopspalatsen.

Moralregler skall tjäna människorna inte tvärtom. Moralregler som håller människor kvar i fattigdom och okunnighet är förtryck och omoral.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på En seger för Filippinernas fattiga

  1. Irene Nordgren skriver:

    Gert

    Glädjande !

    Jag har följt processen på katolska Filippinerna i många år där det varit viktigare att ”skydda moralen” än 1,5 miljoner gatubarn.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=528

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=1124

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=6935

    // Irène

  2. Göran Lund skriver:

    Otroligt glädjande. Jag besökte Filippinerna nyligen för första gången, fantastiskt land, underbara människor, hjärtskärande fattigdom och elände. Detta måste vara ett av de bästa besluten på mycket mycket länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *