Biörn Fjärstedt borde ligga lågt när det gäller att predika biskoplig solidaritet. Mycket lågt !

När det gäller diskussionen  om biskoplig SOLIDARITET  inom svenska kyrkan utifrån  debatten om Uppdrag Granskning och programmet  ”Bögbotarna ”  noterar jag att biskop emeritus Biörn Fjärstedt  i vanlig ordning poppar upp som gubben i lådan så fort tillfälle gives att kritisera sina biskopskollegor i allmänhet och ärkebiskop Wejryd i synnerhet.

Biörn Fjärstedt skriver i dagens DAGEN

”Teologiskt har präster och biskopar del i varandras uppdrag. Det förutsätter ömsesidig solidaritet. Biskopar får inte offentligt och utan hörande hota med anmälan till domkapitlet. I det försvagade läge Svenska kyrkan befinner sig behöver gemenskapen mellan biskoparna och stiftens präster helas.”

http://www.dagen.se/opinion/debatt/biskoparna-svek-sina-praster/

När det kommer till frågan  att predika ”solidaritet inom svenska kyrkan och att hela gemenskapen mellan biskoparna och stiftens präster” borde Biörn Fjärstedt ligga lågt. Mycket lågt.

För 5 år sedan ville Biörn Fjärstedt skapa opinion för att ärkebiskop Anders Wejryd  skulle avgå och hoppades  att ”det teologiska och organisatoriska systemet i Svenska kyrkan krackelerar. ”

http://www.dagen.se/nyheter/biorn-fjarstedt-arkebiskopen-borde-avga/

Men kanske förhåller det sig som så att den biskopliga solidariteten inom svenska kyrkan  som nu Biörn Fjärstedt är så mån om  att  predika för andra – för biskop Biörn Fjärstedts egen del har upphört   att gälla i och med att han gått  i pension?

// Irène

Varför vill katolska granskare helst bara granska icke-katolska missförhållanden?

”Kyrkan Anden ämbetet ” ur ett kvinnligt perspektiv

Lackmustestet för  ”biskopskollegorna ” och   ekumeniska  ”bästisarna”  Biörn Fjärstedt och Anders Arborelius ……….

Mer eller mindre tvärkyrklig polarisering med Ulf Ekman som katolik ?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *