Tips

På söndag sänds en en brittisk dokumentär om påvens kamp mot maffian. SVT 1 22.10

Underbart att exkommunicera maffioson. Rätt att göra upp. Bravo påven!
Jag bänkar e rättare sagt fåtöljar mig.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tips

  1. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Ser fram mot programmet. Franciskus lever farligt.

    Jag tänker på misstankarna som bla fördes fram i boken ”I guds namn” av journalisten David A. Yallop att påven Johannes Paulus I mördades efter 33 dagars pontifikat 1978 pga av att han tänkte ta itu med maffian……

    ”Påven Johannes Paulus I mördades av sina närmaste i Vatikanen. Det hävdar den engelske journalisten David A. Yallop, och det är en gedigen bevisföring han har kommit fram till efter flera år av efterforskningar och intervjuer.”

    ”Författaren David A. Yallops slutsats är att för män som Gelli, med otaliga vänner och kontakter inom Vatikanen, kunde vilken dörr som helst i Vatikanstaden öppnas, bland andra dörrarna till påvens privata våning, med det lilla skåp där Albino Lucianis medicin förvarades. Utbytet av den ofarliga medicin mot för lågt blodtryck han tog tre gånger om dagen mot en drog med digitalis var en metod som medförde en säker död.

    Att påvar förgiftats är inte första gången. Några månader efter att påven Hadrianus VI (en av de rättrådigaste män, som suttit på påvestolen) hade gjort ett självkritiskt uttalande om det dåliga tillståndet hos den romerska kurian var han död. Vittnesbörd tyder på att han förgiftades av sin läkare år 1523.”

    http://www.tidenstecken.se/igudsnamn.htm

    Intressant bakgrundsmaterial till ”Påven och maffian” är fakta kring fd chefen för Vatikanbanken IOR 1971-1989 ärkebiskop Paul Marcinkus och hans kopplingar till maffiavärlden. Värsta deckarhistorien på riktigt ! Jag minns skriverierna !

    ”Vissa inom Vatikanen ville ha honom avskedad från denna post på grund av Banco Ambrosiano-affären och andra tvivelaktiga affärer. Påven Johannes Paulus II, som hade avgörandet i sin hand, lät honom dock vara kvar.”

    ”År 1986 citerade London-tidningen The Observer detta uttalande från Marcinkus: Det går inte att driva Kyrkan på Ave Maria-böner”

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Paul_Marcinkus

    Roberto Calvi ”Guds bankir”

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Roberto_Calvi

    Utmärkt att Franciskus tar itu med maffian trots att det bokstavligt är livsfarligt men som en påminnelse bör kanske ändå hållas i minnet att Franciskus bidragit till att JP2 helgonförklarades trots att det var JP2 skyddande av katolska företrädare – kända såväl som ekonomiska brottslingar som pedofiler – som oerhört mycket ont och skadligt tilläts att försiggå i katolska kyrkan under JP2 26 åriga pontifikat.

    När B16 avgick gick rykten ”……..att Benedictus XVI i själva verket kapitulerat i en brutal maktkamp om Vatikanens finanser.

    – Påven var fullständigt isolerad och måste till slut ha insett att det krävs en enorm kraftansträngning för att reformera Heliga stolen och dess förödande finanser, skriver den undersökande journalisten Gianluigi Nuzzi.”

    http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/paven-lamnar-skandalimperium_7928744.svd

    // Irène

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene

    Jag tror påven gör allt vad han kan för att sätta en reformerande sten i rullning så att den när han är död omöjliggör att näste påve kan strunta i reformer. Jag förstår dock inte att han inte avvecklat celibattvånget. Det är det viktigaste. Friska nya män som kan påverka kyrkan i en sund riktning.

    Ruggig läsning om Marcinkus. Frågan är hur kyrkan kan göda giriga o pedofilande prelater. Detta måste ske på grund av en dumlojal o hunsad massa. Det bästa som Benedktus gjorde var att avgå eftersom han då verkligen visade att det finns problem av överjordisk storlek. Jag kan undra om dessa två sista påvar egentligen innerst inne tror på kyrkan.

    Johannes Paulus upplevde jag som en som ville bli helgon dvs egenuppdrag helgonaspirant o som därmed jobbade med yta och inte uppdrag granskning. Jag förstår att det jag säger kan få fromma o lydiga katoliker att sätta i halsen men jag tycker att det är uppenbart att han dolde pedofipräster. Att bli helgonförklarad efter det är sanslöst.

    G-d tar beslutet om Fransiskus ska mördas eller ej. Ja, det sista menar jag verkligen. Vi måste väl ändå tro på att G-d har något att säga till om. Mördas han tvingas kyrkan o världen till nya tag och nya insikter. Mördas han inte får vi väl räkna med att om G-d värderar att kyrkan är viktig som institution så hjäper G-d Fransiskus. Varför skulle vi inte tro det?

    Nöff

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *