Den doktrinära kyrkans tid är ute på Irland

Vänner,

den irländske prästen och dissidenten Tony Flannery kommenterar på sin blogg det irländska folkets och de irländska katlikernas överväldigande ja till äktenskap för homosexuella:

”Den doktrinära katolicismens dagar är förbi i detta land. Folket är inte längre villigt att lyssna till tal och predikningar om moral från kyrkan. Några kanske ser detta som en dålig situation, jag ser det som en tid av underbara möjligheter för kyrkan, om den kan acceptera och lära sig att presentera det grundläggande kristna budskapet.”

http://www.tonyflannery.com/lessons-for-the-church-from-this-referendum/

På sin blogg publicerar Tony Flannery även en homosexuell prästs kommentarer till valresultatet. Prästen väljer att förbli anonym. Varför framgår av hans artikel:

”Ibland känner jag mig som en ynkrygg när jag inte tar offentlig ställning. Jag fruktar att jag överger mina hbtq-bröder och -systrar när jag inte har modet att tala öppet. Jag fruktar att jag sviker sanningen när jag inte säger min mening. Ändå har jag ända tills nu inte gjort det. Jag tror inte att jag vid min ålder har styrkan att hantera de attacker som jag fruktar skulle komma.”

http://www.tonyflannery.com/a-reflection-on-the-referendum-from-a-priest-who-is-gay/

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Den doktrinära kyrkans tid är ute på Irland

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    ”……den irländske prästen och disidenten Tony Flannery…….”

    Det finns ingen ”kongregation” som så säkert ringar in framtidens profeter som Troskongregationen……..dvs den som Troskongregationen idag dömer ut som ”dissident” hyllar morgondagen som profet …..

    ”Några kanske ser detta som en dålig situation, jag ser det som en tid av underbara möjligheter för kyrkan, om den kan acceptera och lära sig att presentera det grundläggande kristna budskapet.”

    Profetiska ord !

    // Irène

  2. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    Irène ber mig publicera följande kommentar:

    Gert och Agneta

    Valresultatet på Irland går ju hand i hand med alla katolska reformgruppers VISION…….frågan om homosexuellas likställdhet och även kvinnors roll i kyrkan har ju varit på allas läppar en längre tid och framåt i tiden kommer nog även Roy Bourgeois att betraktas som profet….det känns som KV Manifest också är profetiskt.

    Eftersom KV-blogg innehållsmässigt är FÖRE sin tid men rent tekniskt EFTER sin tid kommer här lite samlat material om profeten Tony Flannery.

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=14698

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=5586

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=14937

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=16108

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=5790

    http://www.katolskvision.se/blog/?p=15079

    // Irène

  3. Pingback: Hur är det nu, gillar vi verkligen olika? | Annelis blogg

  4. irene nordgren skriver:

    Gert

    Sverige införde ju lag som tillät homosexuella att ingå äktenskap 2009 trots rikskampanjen Bevara Äktenskapet som bla biskop Anders tog initiativ till.och ledde……..dessförinnan hade ju biskop Anders också förkunnat att Katolsk Vision ”inte hade bemyndigande att kalla sig katolsk.” Vi var inte ”rättrogna” katoliker…..

    I ett land som av vår biskop ses som sekulariserat -vilket i biskopens värld tycks vara synonymt med depraverat – var det ju till syvende och sist inte så konstigt att svenskkatolsk minoritet- trots draghjälp av frikyrkliga -inte rådde på förfallet med att införa könsneutral civil äktenskapslagstiftning stick i stäv med ”rättrogna” katolikers uppfattning…..

    Nu är min undran Gert…….tror du att biskop Anders anser att Irland efter gårdagens valresultat fortfarande har ”bemyndigande att kalla sig katolskt” ?

    // Irène

  5. Gert Gelotte skriver:

    🙂

    Gert

  6. Irène Nordgren skriver:

    Jag noterar att Signum med tex förstå-sig- påaren Thomas Idergard förbigår valresultatet på Irland med största möjliga TYS…S…S…TNAD !

    Inte heller biskop Anders eller någon annan av de sedvanliga kverulanterana över det sekulariserade Sverige har hörts av i media ……

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *