konstnär Thomas Leeroy

Så var det dax igen. Nya grova pedofilanklagelser  i flera europeiska länder. Även Frankrike. Och jag vill skicka en erinran av ett samtal som jag hade med biskopens nära samarbetspartner fader Pascal Rene Lung som i ett samtal nu snart 20 år sedan menade att det var förfärligt synd att övergrepp i Frankrike kom till medias kännedom eftersom kyrkan bäst klarar upp detta internt. Jag tror inte att du fader Pascal var ensam om att tycka detta, det tyckte nog även den stora massan av kyrkans präster eftersom pedofili fortsätter att komma upp till ytan men dock inte via kyrkans hjälp utan via just typ uppdrag granskning! Se uppdrag granskning ikväll. Tack gode G-d för media! Och låt oss be för de präster som vill dölja dessa sataniska handlingar!

Jag vill även passa på att tacka den kvinna som vågade skriva anklagande brev till den franske kyrkoherden nu avliden … i St Thomas… i Lund… som hade för vana att hälsa korgossar med att röra vid deras gylfar. Den kvinnan försökte påpeka detta ofta men blev förlöjligad av den dåvarande kyrkoherden (samma som nu är avliden). Jag vet inte om någon annan av prästerna hade civilkurage nog att stödja henne. Troligtvis inte en enda för det kom aldrig upp till ytan. Och församlingen varav många visste om det…. sa inte ett ljud. Jag förmodar att många som läser detta menar att det är förfärligt att jag drar upp detta till ytan och att han var ju såååå snäll den homosexuelle kyrkoherden som rörde vid gylfar. Och rar ….

Skam på er, säger jag. Och varför skulle jag inte skriva om detta? Låt det ropas ut från taken när barn far illa…. eller vuxna!

Uppdrag gransknings team attackerat av katolsk församling | SVT …

Prästers sexövergrepp mot barn tystades ned – Sydsvenskan

Agneta