Bröderna Ratzinger och deras polare Gerhard Ludwig Müller

Svenska tidningar bla Dagens Nyheter rapporterar om

”Hundratals pojkar utnyttjades vid katolsk skola i Tyskland”

”Minst 547 pojkar utnyttjades sexuellt eller misshandlades på den prestigefyllda katolska körskolan Domspatzen i Tyskland. Det visar en rapport som presenterades på tisdagen, enligt mediebolaget DW.”

http://www.dn.se/nyheter/varlden/hundratals-pojkar-utnyttjades-vid-katolsk-skola-i-tyskland/

En intervju i Deutsche Welle med Alexander Probst som var en av de hundratals offer för fysiska och sexuella övergrepp. Efter att den slutgiltiga rapporten nu offentliggjorts talar han ut.

”You had to deal with repercussions on many different levels. The former Bishop of Regensburg Gerhard Ludwig Müller accused you of denouncing the church. What was that like for you?”

”I was furious at the time. I thought that the way they were treating us was disgraceful, using victims to serve your own narcissism. That man had actively protected abusers. That’s humiliating, it hurts. And it got even worse when he was appointed head of the Congregation for the Doctrine of the Faith, it was like putting a fox in charge of the henhouse. It just seemed ridiculous to me.”

”The Regensburg Domspatzen boys’ choir singing in their home cathedral”

”Alexander Probst as a young choirboy”

”Probst: The abuse he suffered as a child ”is no longer the driving force in my life”

http://www.dw.com/en/regensburg-choir-abuse-victim-i-have-found-my-peace/a-39727489

// Irène

PS
7 mars 2017

”I juli 2012 utnämner B16 biskopen i Regensburg Gerhard Müller till prefekt för Troskongregationen.

Detta trots att han kände till att Müller anklagats för att under sin tid som biskop i Regensburg 2002-2012 systematiskt ha förhindrat utredningar av fall av sexuella övergrepp i Regensburgs världsberömda pojkkör Regensburger Domspatzen. Till saken hör att B16 också känt till att hans bror Georg Ratzinger-som var kapellmästare för Regensburger Domspatzen 1964-1994- hållt tyst om olika missförhållanden i pojkkören han känt till. Georg Ratzinger har i efterhand bett om ursäkt för detta men dock förnekat att han känt till att det även skulle ha förekommit sexuella övergrepp. Detta hålls för otroligt av Fritz Wallner fd ordförande för en lekmannaorganisation i Regensburg.

En som exakt vetat vad som förekommit och inte förekommit i pojkkören i Regensburg är prefekten för Troskongregationen 1981 – 2005 kardinal Ratzinger alias påve Benedikt XVI som alltså headhuntade den kontroversielle Müller till posten som prefekt för Troskongregationen.”

http://www.katolskvision.se/blog/?p=22452

1 febr 2016

”Kardinal Müller på de anklagades bänk”


http://www.katolskvision.se/blog/?p=18609

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bröderna Ratzinger och deras polare Gerhard Ludwig Müller

  1. Erik westerberg skriver:

    Vänner,
    Vad är det mest monstruösa i dessa historier? Självklart är det människor som fått sina liv ödelägga, om detta ingen tvekan! Dock, när kvarnsten läggs till kvarnsten framstår ett perverst mönster. Hela Troskongregationen jobbar för att mörka dessa skandaler därför att de är ofördelaktiga för kyrkan, medan sexuella övergrepp på minderåriga ingenting här att skaffa med katolsk lära och liv. Jag mår illa och skäms!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *