Synodalitet och synergi – Msgr Andrés Bernar Opus Dei och diakon Göran Fäldt KUÄF

KATOLSK HORISONT 5 febr 2022

2 manliga katolska företrädare i Stockhoms Katolska Stift samtalar om SYNODALITET och synodarbetet i Stiftet.

Den ene är diakon i Jönköping Göran Fäldt och ordförande i Katolska utskottet för äktenskap och familj – KUÄF.

Den andre är Msgr Andrés Bernar – regionalvikarie för prelaturen Opus Dei i Skandinavien och biskopsvikare för evangelisation – som av biskop Anders utsetts att ingå i kontaktgruppen för synodalitetsarbetet i Stiftet.

https://www.katolskakyrkan.se/biskopssynoden-2023/projektplan-for-synodalitetsarbetet-i-vart-stift

Katolskt Magasin beskrev Msgr Andrés Bernars utnämning till biskopsvikare för evangelisation 2020 i termer av bla en uppgift att ”Skapa synergier” med stiftsorgan typ KUÄF dvs diakon Göran Fäldt

https://www.katolsktmagasin.se/2020/09/10/ny-biskopsvikarie-for-evangelisation/

Wikipedia definierar synergi

”Synergi är när två eller flera influenser tillsammans bildar en starkare influens än vid direkt addition. Ett exempel kan beskrivas som att 1 + 1 ⇒ 3”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Synergi

Så här låter synodalitet och synergi mellan Msgr Andrés Bernas och diakon Göran Fäldt

Dvs Msgr Andrés Bernar + diakon Göran Fäldt = 3

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=w8qIGB8VTIc

// Irène

PS Värt att påminna i dessa dagar då det ofta och starkt betonas att ”vandra tillsammans”.

Diakon Göran Fäldt var den som motarbetade Amazonsynoden 2019 http://www.katolskvision.se/blog/?p=27387 och också motarbetade och lobbade mot att f James Martin SJ av påven inbjudits som talare på Världsfamiljmötet i Dublin 2018 http://www.katolskvision.se/blog/?p=25720

Värt att också påminna om är att personalprelaturen Opus Dei hör till katolska kyrkans ultrakonservativa gren som värnar om traditionella familjeroller och i sitt ungdomsarbete värnar om åtskiljande av pojkar och flickor.

Msgr Andrés Bernar vill just därför i förebyggande syfte tala om att ”det är inga problem om det kommer upp svåra frågor” ”Vi är inte rädda för svåra frågor…. tex om kvinnor kan bli präster.….”

Och i nästa andetag ……..”Det är ju något som redan Johannes Paulus II sagt att inte kyrkan kan bestämma. Det är något som Jesus bestämt för sin kyrka.”

Men Msgr Andrés Bernar tycker ”det är bra om en sådan fråga kommer upp i en församling”.

”INGA PROBLEM ”

Anledningen till att Msgr Andrés Bernar tycker det är bra att tex frågan om kvinnor kan bli präster kommer upp är att ”det är bra för kyrkoherden att få veta att det finns felaktiga bilder av kyrkan” Detta är enligt Msgr Andrés Bernar en hjälp för kyrkoherden att förstå att han ”ska förklara mer och undervisa mer om kyrkans lära.”

Msgr Andrés Bernars Opus Dei kollega Msgr Jorge de Salas är gärna också behjälplig att undervisa i katolsk lära genom att tex träna medarbetare i Catholic Voices Sverige så att de är förberedda att svara RÄTT på tex medias frågor om katolsk lära.

https://catholicvoices.se/evenemang/andra-traningstillfallet-med-jorge-salas/

För säkerhets skull sitter också Msgr Jorge de Salas med i styrelsen för Stiftelsen Katolsk Kyrkotidning / Katolskt Magasin där han lätt och smidigt kan samarbeta med KM chefredaktör Helena D’Arcy som av en händelse också råkar vara ordförande för Catholic Voices Sverige.

https://catholicvoices.se/om-oss/#_medarbetare

Tala om SYNERGIEFFEKTER i SYNODARBETET i Stockholms Katolska Stift !






Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *