Syster Madeleine Fredell OP i Människor och Tro

”Dominikansystern Madeleine Fredell utanför den bostadsrättsförening där dominikansystrarna i Stockholm bor.”

Foto: Natacha López.

”Tolkning av tron får inte bli statisk och måste omprövas i ljuset av den värld vi lever i.”

Det säger Franciskan-systern Pat Farrell, ordförande i Leadership Conference of Women Religious, som svar på den öppna konflikten mellan Vatikanen och nunnorna.

Vatikanen anklagar nunnorna för att vara radikalfeminister och alltför liberala i synen på abort och homosexualitet. Nu har de beslutat att sätta LCWR under ett slags förmyndarskap. Människor och tros reporter Natacha Lopez möter Dominikan-systern Madeleine Fredell som berättar om konflikten med Vatikanen.”

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=416

// Irène

PS   Heja sr Madeleine !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Syster Madeleine Fredell OP i Människor och Tro

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Det var ett bra inslag, kontrasten mellan sr Madeleine Fredell och Charlotta Smeds från Vatikanradion var intressant. När det gällde den senares påstående att den som inte gillar kyrkans lära inte behöver vara katolik, undrar jag hur det går ihop med nyevangelisationen?

    I mina öron låter det som om Katolska kyrkan vill värva nya medlemmar, men gör det med budskapet det är inte så viktigt att vara katolik.
    Anneli

  2. Krister Janzon skriver:

    Ja, Charlotta Smeds uttalanden om kyrkans identitet och att det ”var bara att rätta sig efter
    vissa lärokrav för att kunna vara katolik” var bara just så okatolska. De borde ha gett hicka åt biskopar och övriga troende som önskar just en allmännelig katolsk kyrka.

    Krister

  3. Anneli Magnusson skriver:

    Dessutom kan man fråga sig varför Katolska kyrkan helt plötsligt ska sluta utvecklas? Läran hon talar om är något som vuxit fram successivt under kyrkans historia. Vilket skett genom att den rådande ordningen ifrågasatts och som en följd av det förändrats.
    Anneli

  4. Hans Persson skriver:

    Charlotta Smeds verkar vara en trevlig, varm och uppriktig person. Kanske är det därför som ni inte förstår er på henne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *