Archive for maj 9th, 2018

Published by Irène Nordgren on 09 Maj 2018

Et pur si mouve ! Del 2

Tack Erik Westerberg för att du tipsade om Ssenfuka Joanita Warry som var en av talarna på konferensen som anordnades av Voices of Faith på Internationella Kvinnodagen 2018 i Rom………. ”nära Vatikanen”

https://www.youtube.com/watch?v=GgFIQZnyQ7w

Även Irlands fd president Mary McAleese deltog i konferensen och talade över ”The time is now for change in the Catholic Church”

https://www.youtube.com/watch?v=X9Q9VqkrfCw

// Irène

PS

Ssenfuka Joanita Warry – som är katolik- kommer från Uganda där majoriteten är kristna – ca 84 % varav nästan 40 % är katoliker. President Yoweri Museveni är anglikan och har skrivit under lagförslag som medför att utlevd homosexualitet kan bestraffas med livstids fängelse.

I en intervju 2016 uttalar han sig om homosexuella i termer av ”HOMOSEXUALS ARE DISGUSTING”

https://www.youtube.com/watch?v=Yzu4WgUOWUM

Published by Irène Nordgren on 09 Maj 2018

Et pur si mouve !

Det har väckt uppmärksamhet i media att Tyska Vatikanradion meddelar att den belgiske kardinalen Jozef De Kesel – ärkebiskop av Mecheln -Bryssel – reflekterar över en möjlig gudstjänstform för samkönade par. Istället för påbud ges nu istället rekommendation av celibat för homosexuella.

”Visserligen kan det inte bli fråga om en kyrklig välsignelse och trohetsed framför altaret vilket alltför mycket skulle påminna om en kyrklig äktenskapsförbindelse. Men man skulle kunna tänka sig någon form av tacksägelse eller böneceremoni av samkönade par. Den officiella katolska kyrkoläran rekommenderar avhållsamhet till homosexuella.”

https://www.vaticannews.va/de/welt/news/2018-05/kardinal-bedenkt-gottesdienst-homosexuelle-de-kesel.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Jozef_De_Kesel

// Irène

PS Här är lite bakgrundsfakta till ovanstående om vad som händer – utanför den svensk-katolska ankdammen här uppe vid Norra Ishavet – i den universella katolska kyrkan i ämnet homosexualitet.

2 juli 2015 publicerade tyska Vatikanradion en bild på två lesbiska kvinnor som kysstes och en ”ytterst besvärande artikel som sammanfattade kraven från teologen fader Martin Lintner OSM som menade att katolska kyrkans attityd gentemot homosexualitet håller på att förändras och mjukas upp.” (Tyska Vatikanradion finansieras av tyska biskopskonferensen och leds av fader Bernd Hagenkord SJ som bla deltog i en hemlig konferens om samkönade relationer inför Familjesynoden 2105. http://www.ncregister.com/daily-news/confidential-meeting-seeks-to-sway-synod-to-accept-same-sex-unions)

Bilden och artikeln i tyska Vatikanradion skapade chockvågor och fader Bernd Hagenkord tog bort bild och artikel men satte sedan åter in såväl bild som artikel för att slutligen åter ta bort bilden men inte artikeln. ”Det finns folk därute som inte står ut med att vissa människor är annorlunda. Inte så konstigt att homosexuella fortfarande känner sig diskriminerade.”

Artikeln och den kontroversiella bilden fångades upp av den amerikanska högerextrema sajten för nyheter och opinionsbildning BREITBART där den fortfarande ligger kvar och där en varning utfärdas för den nedanstående bilden.

http://www.breitbart.com/national-security/2015/07/08/vatican-radio-posts-then-removes-photo-of-lesbian-kiss/

Ja det rör på sig i katolska kyrkan !

Jag kan i detta sammahang inte låta bli att åter recycla en av mina favvobilder