Archive for juli 15th, 2020

Published by Irène Nordgren on 15 jul 2020

Tack Staffan Bergström !

Läs om och lyssna på Staffan Bergström som är villig att förlora sin läkarlegitimation.

”En svårt sjuk man utanför Stockholm hade fått tid i Schweiz för att få avsluta sitt liv. Men coronakrisen stoppade resan. Då bestämde sig läkaren Staffan Bergström för att förse mannen med en dödlig dos sömnmedel. Nu har han anmält sig själv till polisen. – Jag vill ha prövat av domstol om jag gjort något olagligt, säger Bergström till TT. ”

https://www.svd.se/lakare-hjalpte-als-sjuk-man-att-do

https://www.dn.se/nyheter/sverige/svart-als-sjuka-per-avslutade-sitt-liv-i-tisdags-med-hjalp-av-lakare/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xgvln7/lakare-hjalpte-als-sjuk-man-att-do

// Irène

PS RTVD seminarium i Almedalen 2019   ”Frivillig dödshjälp och kristen tro går det ihop ?”   Jag reflekterar över katolska kyrkans inställning och berättar bla om Hans Küng som  är medförfattare till  boken ”Dying with dignity ”. Jag avslutar med att citera Hans Küng ur en intervju med der Spiegel 2013  där intervjuaren bla säger till Hans Küng :  ”Katolska kyrkan anser att eutanasi vara ett intrång på skaparens överhöghet.”

Hans Küng svarar : – ”En kyrklig hierarki som tagit så fel när det gäller födelsekontroll, preventivmedel och konstgjord befruktning borde inte göra om samma misstag kring frågor som rör livets slut.  När allt kommer omkring har människans livsvillkor fundamentalt förändrats sedan 1900- talet. Genomsnittsåldern för 100 år sedan var 45 år och de flesta människor dog en tidig död. Jag är 85 år nu (2013) men det är en konstgjord förlängning av min livstid- tack vare de 10 piller som jag dagligen tar och tack vare framstegen i hygien och medicin.” 

https://m.youtube.com/watch?v=QpM_J9Fa7SU

RTVD Bulletinen »Frivillig dödshjälp – en läkarfråga eller en medborgarfråga?«

”Kristen tro och dödshjälp
– rapport från ett seminarium i Almedalen”

http://www.rtvd.nu/media/1305/bulletin90l.pdf

Published by Irène Nordgren on 15 jul 2020

En toppenidé !

https://www.ncronline.org/sites/default/files/francis%2C%20simple%20starters%207-14-20.jpg