Det är alltid lika intresant att av en slump eller på grund av ett misstag få läsa vad den katolska mobben tycker om mig och andra vars tro de ogillar. Inte minst att få ta del av deras ordval. Skärmdupen nedan kommer från Thomas Idergars Facebooksida. Ursprunget är en artikel om aktiv dödshjälp vilket gör smädelserna extra intressanta.

Jag har nämligen alltid varit motståndare till så kallad aktiv dödshjälp och skrivit en hel del i frågan. Men sådant bekymrar inte de katolska trollen. Läs gärna det som står i skärmdumpen så fortsätter jag att kommentera längre ner.

Jag tycker inte att sånt här innehåll på en katolsk präst och jesuits Facebooksida skall få förbli fördolt. När jag såg inlägget och replikerna hade de legat på sidan i flera timmar. Rimligen med Idergareds kännedom.

Jag publicerade därför skämduppen på ”Vi är kyrka – Sveriges” facebooksida med i sak samma kommentar som ovan.

Det dröjde bara några minuter så hörde sidan moderator Eva Wienarski av sig i ett mess där hon talade om att hon raderat mitt inlägg inklusive skärmdumpen. Följande dialog utspann sig:

”Hej Gert! Jag tar bort alla inlägg som gränsar åt personangrepp. Jag har fått ta emot mycket men håller det utanför offentligheten. Thomas Idergard får näring av den uppmärksamhet du och Irene ger honom och stärker sin ställning i stiftet. Han är en av många mycket omtyckt präst. Vi bör ge honom så lite utrymme som möjligt. Hälsningar, Eva”

Jag svarar: Jag tycker han bör få stå för sin verksamhet.

”Ja självklart. Men så lite som möjligt om honom i VäkS-gruppen. Han är ett riktigt ! troll. Det kan vara svårt att ta in men hans syfte att är trigga. Nappa inte på betet.”

Jag svarar: Vi är oense. Inte om att TI är ett troll, men om hur han skall hanteras. Jag är inte rädd för honom och struntar blankt i om han lyckas få mig exkommunicerad.

”VäkS är ett rum där vi kan dela det vi uppskattar i kyrkan. Inte ett rum för det privata. Det är viktigt för många och både Kerstin och jag vill ha det så.”

Jag svarar: Ok då lämnar jag gruppen så ni får krypa i fred.

”Ok!”

Givetvis har jag nu lämnat Facebookgruppen Vi är kyrka – Sverige (Väks) och är glad att jag inte hann lösa medlemsavgift till gruppen. Att gruppen bakom Väks hellre hukar än står upp när det blåser vet jag sedan tidigare. Men att dess företrädare är så rädda för Thomas Idergard att de raderar citat från hans Facebooksida förvånar mig. Men i och för sig är det ju talande att citat från Indergards Facebooksida hanteras som personangrepp, inte på mig utan på Idergard och hans beundrande svans av troll.