Vatikanen tiger.

2012 utnämnde Benedikt XVI kardinal Müller till prefekt för Troskongregationen för en 5-årsperiod fram till 2017. Ryktet säger att Franciskus inte förlängt förordnandet som går ut imorgon 2 juli ……..Vatikanen inte kommenterat ryktet…..

https://www.americamagazine.org/faith/2017/06/30/vatican-silent-response-reports-mullers-dismissal-cdf

// Irène

PS ”Hemförlova” brukar användas i militära sammanhang……..tyckte just därför att det är en passande term när det gäller Müller ……..

Lyssna på en mycket intressant intervju när Raymond Arroyo (maj 2017) bla tar upp Amoris Laetitia och försöker få Müller att bekräfta den pastorala aspekten vad beträffar möjligheten för frånskilda och omgifta att få gå till kommunion ……

- Ha ha skrattar Müller till….”dogmatisk och pastoral är samma sak inom katolska kyrkan.”
Müller insinuerar att Franciskus tänkande inte är katolskt ……

https://www.youtube.com/watch?v=PhPGrOocZCU&feature=youtu.be

Om ryktet är sant vore det en lättnad för katolska kyrkan ……en lättnad för den katolska kyrka som jag och många andra vill tillhöra.
Valet av medarbetare på centrala poster blottar alltid den anda och det klimat som högste chefen anser ska vara tongivande …..
Kardinal Müller – en personifikation av oförsonlighet och obarmhärtighet – är headhuntad av B16 ….

Franciskus borde aldrig ha accepterat sin föregångares val av prefekt för Troskongregationen. Müller har från allra första början varit en black om foten för Franciskus i dennes strävan att uppdatera katolska kyrkan – AGGIORNAMENTO……

Olika namn cirkulerar som Müllers efterträdare ….

http://www.ncregister.com/blog/edward-pentin/cardinal-mueller-to-be-dismissed

Men varför inte skrota INKVISITIONEN från och med 2017 e Kr ?