Al Jazeera Media Network logo is seen on its headquarters building in Doha, Qatar.

Premiärminister Netanyahu lovade igår onsdag 26 juli att se till att Al Jazeeras kontor i Jerusalem måste stänga igen. Netanyahu anklagar Al Jeezera för att provocera fram våld under spänningarna på Tempel Berget.

Om det inte går att med nuvarande lagstiftning stänga Al Jeezeras kontor så kommer Netanyahu ordna att en sådan lagstiftning kommer till stånd som utestänger Al Jazeera från Israel.

http://www.haaretz.com/israel-news/1.803677?utm_content=%2Fisrael-news%2F1.803677&utm_medium=email&utm_source=smartfocus&utm_campaign=newsletter-daily

// Irène

PS Jag har följt händelseförloppet på Tempelberget senaste veckan via Al Jazzera som dagligen för hela världen visat upp palestiniernas i Jerusalem fredliga demonstrationer och böner vilka till slut gav resultat och fick Netanyahu att inse att om han inte monterar ned alla metalldetektorer och övervakningskameror före morgondagens fredagsbön i Al Aqsa moskéen så riskerar han våld och blodsutgjutelse. En jätteseger för palestinier som jublar i Jerusalem.

Uppenbart är att det råder olika uppfattningar om vad som menas med demokrati.